Kineski sud je osudio tri osobe na zatvorske kazne zbog krađe informacija o dizajnu Apple iPad 2 uređaja. Ove informacije su iskorišćene za proizvodnju zaštitnih futrola za uređaj koje su se pojavile nekoliko meseci pre nego što se Tablet pojavio na tržištu.

Narodni Sud presudio je ovog meseca da su tri osobe sarađivale u krađi tajni iz prostorija Apple-ovog dobavlača, Foxconn, koji izrađuje iPad uređaje u svojim fabrikama u Kini.

Utvrđeno je da je u julu prošle godine, Xiao Chengsong, šef kineske elektronske kompanije, kontaktirao Hou Pengna, bivšeg Foxconn radnika u vezi pribavljanja informacija o dizajnu iPad 2 uređaja.

Hou Pengna je potom sa 20.000 juana (3.090 dolara) podmitio Lin Kecheng, šefa sekcije za istraživanje i razvoj u okviru Foxconn grupe, koji je obezbedio dokumenta o dizajnu kučišta iPad 2 uređaja. Te informacije je potom iskoristila kompanija MacTop Electronics, čiji je vlasnik Xiao Chengsong, za proizvodnju više od 100 iPad 2 zaštitnih futrola koje su se nudile na prodaju preko web-a.

Xiao Chengsong je osuđen na 18 meseci zatvora i novčanu kaznu od 150.000 juana. Lin Kecheng je osuđen na 14 meseci zatvora i novčanu kaznu od 100.000 juana, dok je Hou Pengna osuđen na godinu dana zatvora novčanu kaznu od 30.000 juana.

Ne možemo davati nikakve komentare koji se tiču unutrašnje bezbednosti, ali Foxconn veoma ozbiljno shvata zaštitu svoje intelektualne svojine, kao i svojine svojih klijenata i s tim u obzr preduzima sve potrebne mere za zaštite,

navodi se u saopštenju kompanije Foxconn.

Narodni Sud u Shenzhen Baoan navodi da je ovom krađom učinjena šteta od 2,06 miliona juana.