images Da li itko želi MySpace? Društvena mreža nastavlja svoju ​​očajničku potragu za novim ulagačima, no situacija izgleda vrlo turobno.

Prema nekim izvješćima, News Corp., koji je kupio MySpace 2005 godine za 580 milijuna dolara, razmatra samo jednu ponudu koja dolazi od grupe ulagača u kojoj se nalazi i izvršni direktor kompanije Activision, Bobby Kotick. Kupaca za MySpace nema a News Corp., se nada da sa potencijalnim ulagačima može da formira neku vrstu "strateškog partnerstva".

News Corp. navodno traži 100 milijuna dolara za MySpace, ali ponuda za tu cijenu nema jer vrijednost društvene mreže MySpace svaki dan je sve manja i svakako da je daleko manja od onoga što News Corp. želi.

Nekadažnji gigant u prostoru društvenog umrežavanja, u listopadu 2010 godine prebacio je svoj fokus na zabavu, počeo da privlači pažnju korisnika, ali nastavio sa gubljenjem novca. Naime, MySpace je izgubio 165 milijuna dolara u posljednjem tromjesečju. A prema comScore, u travnju je društvena mreža privukla 37,1 milijun jedinstvenih posjetitelja iz Sjedinjenih Država, što je više od polovice onoga što je planirao godinu dana ranije. U siječnju, MySpace je ukinuo 500 radnih mjesta diljem svijeta, što je gotovo polovica njegove ukupne radne snage.

MySpace nestaje i skoro da je izvjesno da se društvena mreža kreće putem koji slijedi Friendster i Bebo, a to je put zaborava.