sGOOGLE1large Google je danas za vlasnike web stranica učinio dostupnim svoj +1 gumb koji bi trebao utjecati na rezultate pretraživanja i koji se može se implementirati na svaku stranicu. Očekuje nas veoma zanimljiva borba s obzirom da sada osim Facebook Like, jučer predstavljenog Twitter "Follow" gumba sada imamo i Google +1 gumb koji kompaniju treba napokon da uvede dublje u društvene vode.

Google je +1 gumb prvi put predstavio u ožujku u rezultatima pretraživanja i reklamama.

Objavljujemo da je od danas +1 gumb dostupan za cijeli Web. Od danas svaka stranica će moći staviti kod za +1 gumb a kompanija ga također uvodi i na svoje web sajtove kao što su Android Market, Blogger, YouTube i Google Product Search. Sa samo jednim klikom možete preporučiti vijest ili omiljenih film prijateljima, kontaktima i ostatku svijeta koji kada sljedeći put budu pretraživali Internet mogu vidjeti vašu +1 preporuku direktno u rezultatima pretraživanja,

navodi kompanija Google.

Google je također predstavio i alate koje webmasteri mogu koristiti kako bi uključiti +1 gumb na svojim web stranicama. Da biste vidjeli preporuke od prijatelja i kontakata u Google pretrazi, korisnici moraju biti prijavljeni na svoj Google račun.

Saznajte više o tome kako Google +1 društvena značajka radi i kako da implementirate gumb na svoj web sajt.