Izuzetna kreativnost može biti veliki prednost u odnosu na konkurente u svijetu plaćenog pretraživanja. Kada možete da platite manje a dobijete znatno više, onda radite dobru stvar.

Složeni čimbenici poboljšanog CTR, povećana ocjena kvalitete i smanjenje CPC-a može napraviti ogroman utjecaj na performanse. Ključ svega je testiranje oglasa. Sa velikim brojem atributa za testiranje, može biti pomalo obeshrabljujuće odabrati početnu točku.

Evo pet atributa oglasa koje možete testirati kako bi pronašli pozitivan utjecaj.

Cijena i postotak

Ako ste trgovac a svoju ponudu ne testirate na određenu cijenu i postotak zarade onda sigurno da gubite jako mnogo. Ovdje je važno da ništa ne pretpostavljate već da testirate više cijena i postotaka kako bi saznati što može da prođe kod potrošača. Evo jedne ilustracija zašto ne treba ništa pretpostavljati kad je u pitanju cijena:

CTR je veći za 76,5 posto na višoj cijeni a zašto je to tako može se samo pretpostavljati. Možda potrošači smatraju da je cijena od 39 dolara predobra da bi bila istinita. Teško je reći ali ovaj primjer je upravo razlog zašto je potrebno testiranje.

Google Sitelinks

Prisustvo Sitelinks-a u oglasima može podići CTR za više od 30 posto. Mnogi oglašivači još uvijek ga nisu dodali u svoje kampanje ali ono što se može sa sigurnošću reći jeste da još uvijek nije poznat primjer da je CTR oglasa smanjen kao rezultat korištenja Sitelinks-a u oglasima.

Službena web stranica

Korištenjem “Službene web stranice” neposredno nakon imena branda u naslovu oglasa, gotovo uvijek podiže CTR i smanjuje CPC. Postoji apsolutna korelacija između snage branda i utjecaja koji će “Službena web stranica” imati na poboljšanje performansi. Brandovi koji su prepoznatljiviji obično će imati više koristi od toga. U slučajevima kada postoji mnogo affiliate-a koji se natječu u ovom prostoru, brand će također imati koristi od ove taktike.

“Naziv Branda – Službena web stranica” također može podići performanse terbinima koji se ne odnose direktno na brand, posebice u slučajevima gdje se brand smatra liderom. U ovisnosti od visine vašeg računa, možda bi vrijedilo da malo eksperimentirate sa ovim.

Osjećaj hitnosti

Svaki dobar marketer razumije ovaj princip. Dajte potrošačima razlog da se osjećaju kako treba odlučno da poduzmu akciju i oni će je vjerojatno i poduzeti.

Ako nešto nudite putem oglasa, testirajte ga sa nekim krajim datumom. Na primjer:

  • “Završava 22.07.” – određeni datum završetka ponude.
  • “Završava u subotu” – testirajte sa danom u tjednu.
  • “Požuri!”, “uskoro završava” – čak i bez datuma završetka, postoje načini za stvaranje osjećaja hitnosti kod potrošača.

Prošireni naslov

Ovo je još jedna nedavna promjena kako Google prikazuje oglase. U konačnici Google će odlučivati o tome li će vaš opis iz linije # 1 bit premješten u naslov oglasa. Iako vi ne možete eksplicitno odlučivati o ovome, ipak možete utjecati na vjerojatnost da se vaši oglasi prikazuju ovako.

Prije svega morate biti u premium poziciji iznad organskih rezultata. Postavite vaš oglas tako da se svaki redak pojavljuje kao zasebna rečenica koja završava sa pravilnom interpunkcijom, tako da ćete barem biti u poziciji da se vaš oglas pojavi sa proširenim naslovom.