Google je navodno zabrano nekoliko računa na svojoj društvenoj mreži Google + čiji su vlasnici članovi hakerske grupe anonymous (to nije točno jasno kako mnogi računi su zatvorena). Haktivisti grupe su usporedili ovu akciju Google-a sa zabranama koje su doživjeli na Facebook-u, Twitter-u, YouTube-u, kao i progonom i blokiranjem njihovih web sajtova od strane Američke Vlade. Kao rezultat toga, grupa Anonymous je odlučila da napravi vlastitu društvenu mrežu: Anonplus, koja se nalazi na anonplus.com.

Trenutno je ovaj sajt samo u najavi. U donjem lijevom kutu, piše "Revision :0.1 Alpha." Iako ovaj broj verzije označava da je sajt još uvijek u vrlo ranoj fazi razvoja, on ipak još nije društvena mreža jer još uvijek nema mogućnost za prijavu ili interakciju. Trenutno postoji samo jedna web stranica sa Anonplus imenom, motom "Social Networking Anonymously" i naslovom "Welcome to Anonplus.com the Anonymous Social Networking site".

Jedini link koji trenutno postoji vodi na Dev Forum, koji koristi Zetaboards forum softver. Trenutno postoje četiri pod forumai: The Logic, The Interface, General Chatter i Staff Postions. Forum već ima više od 100 registriranih članova.

Tehnički je moguće napraviti društvenu mrežu na kojoj se ne dijeli ništa ni sa kim osim ako se na da izričita dozvola za to. U stvari, Anonplus vjerojatno neće poticati razmjenu informacija kao što su vaše ime i prezime ili mjesto boravka. U svakom slučaju, čini se da je cilj izgradnja društvene mreže na kojoj ćete moći reći i učiniti sve što želite.

Ova društvena mreža neće tolerirati mogućnost da možda bude ugašena, cenzurirana, ili potlačena. Nama ljudima je dosta … dosta Vlada i korporacija koje nam govore što je najbolje za nas. Era ovaca je prošla,

napisao je glasnogovornik grupe Anonymous u svom priopćenju.