Dio Google-ove nove društvene platforme Google + uključuje chat značajku za grupni video pod nazivom Google Hangouts, koja je odlična za grupi video chat i dijeljenje. Google Hangouts pokušava riješiti socijalni problem video chata, tako što olakšava da drugi znaju da ste zainteresirani za razgovor. Možete dijeliti sadržaj kao što su YouTube videa, koja svi u Hangouts-u mogu gledati dok pričate o njima.

Ova značajka je dizajnirana kako bi se stvorilo grupni video chat (do deset osoba) u okviru krugova na Google +. Naravno, bilo je samo pitanje vremena prije nego što netko pokuša dodati nešto funkcionalnost slučajnog izbora video sagovornika, sličnu Chatroulette. PlusRoulette je pokrenut kao način stvaranja javnog Google + Hangouts kojem svatko može da se pridruži. Vi jednostavno kreirate Hangouts i postavite URL-a na PlusRoulette. Ako tražite za već kreirana javna Hangouts, PlusRoulette će vam prikazati popis dostupnih hagout-a.

GPHangouts također pruža sličnu funkciju uz navođenje svih javnih Google + Hangouts-a, ali morate krerati Hangouts na Google + zasebno, a zatim dodati URL hangout-a na GPHangouts. Sa PlusRoulette, zapravo možete napraviti Google + hangout kroz sučelje web sajta.