U svom jučerašnjem govoru na Microsoft Partner Conference, Steve Ballmer je malo više pojasnio kako će se Skype uklopiti u Microsoft-ov proizvod za poslovne komunikacije, Lync.

U osnovi, Steve Ballmer to opisuje kao most između Lync, koji se uglavnom koristi za interne poruke unutar kompanije, i vanjskog svijeta. Što se može protumačiti kao povezivanje Skype-a sa telefonskim sistemima.

Jedan od velikih motiva u stjecanju Skype-e je bilo omogućavanje poslovanjima da imaju kontrolu u mjeri u koju žele putem Active Directory i Lync, ali i da se olakša povezivanje poslovanja za potrošačima i poslovnim partnerima diljem svijeta,

nalasio je Steve Ballmer.

Inače, Active Directory je Microsoft-ov proizvod za pohranu informacija o identitetu zaposlenika, a može se koristiti i za kontrolu pristupa korporativnim aplikacijama poput Lync.

Steve Ballmer također navodi da je Lync najbrže rastući Microsoft proizvod.

Ballmer i njegovi suradnici su tijekom govora okrili još nekoliko zanimljivih stvari vezanih za novosti koje možemo očekivati iz kompanije Mirosoft:

  • Xbox Music, koji se vjerojatno temelji na Zune Marketplace, dolazi ove jeseni. Ballmer navodi da će sadržavati više od 11 milijuna pjesama, a Kinect korisnici će moći pretraživati pjesme pomoću Kinect značajke za prepoznavanja glasa.

  • Windows 8 će podržavati i hardver i softver Windows-a 7. Iako to kompanije već neko vrijeme govori, ovaj put je šef marketing tima zadužen za Windows,Tami Reller obećala prilično eksplicitno: “Hardver koji pravite danas moći će se koristiti na Windows 8 sutra”. Ona je također naglasila da će svaki softver koji radi na Windows 7 raditi i na Windows 8.

  • Dynamics ERP i CRM softver sada prave više od milijardu dolara godišnje prodaje od koje je “nekoliko stotina milijuna” godišnji profit.

  • Microsoft će ponuditi Cloud-baziranu ERP uslugu. Dinamika Navision, jedan od Microsoft-ovih ERP softverskih proizvoda, bit će dostupan kao online usluga početkom iduće godine.

  • Bing dolazi poslovanjima. Steve Ballmer nije dao mnogo detalja u vezi ovoga, ali je istakao da je: “Bing je Microsoft-ov proizvod ili usluga na kojoj partneri provode najmanje vrema,tj. najmanje ga koriste. To će se promijeniti tijekom sljedećih nekoliko godina.