Tražilice i socijalni kanali u posljednje vrijeme PPC oglašivačima nude sve više inovacija, odlične nove proizvode i značajke koje mogu da isprobaju.

Velika stvar PPC-a je da gotovo sve može biti testirano. Osim testiranja oglas i ključnih riječi, možete testirati i sve ostalo kako bi odredili što donosi najbolje rezultate oglašivačima, pa tako možete testirati odredišne ​​stranice, formate oglasa (za prikaz), ekstenziju oglasa i ostalo. Tetiranje je odlična stvar i poslovanja koja ne rade testiranja prave veliku grešku. No, postoji i PPC test koji ne bi trebali raditi.

Testiranje previše stvari odjednom

Čak i iskusni PPC menadžeri mogu biti u iskušenju da odmah isprobaju sve najnovije značajke.

Rekli smo da je testiranje dobro i svakako poželjno ali nije dobro testirati više stvari odjednom jer tako nikada nećete znati koja od testiranih stvari vam je donijela promjenu.

Kombiniranje kampanja pretrage i prikazivanja

Jedna uobičajena pogreška koju PPC menadžeri početnici čine jeste da kombiniraju kampanje pretrage i prikazivanja. Ove mreže rijetko se izvode na isti način, te zahtijevaju različite strategije optimizacije.

Nadalje, statistika je jako komplikovana kada se pretraživanje i prikazivanje kombinira. Na primjer, nizak CTR je normalan za kampanje prikazivanja ali on utjeće na prosjek koji će biti smanjen i tako dati lažnu sliku.

Zato, ovo dvoje nemojte kombinirati, nećete znati što zapravo daje rezultate.

Sitelinks i promjene oglasa

Dok većina iskusnijih PPC menadžera zna da ne treba kombinirati kampanje pretrage i prikaza, postoje i neki drugi suptilniji načini osim kombiniranja testova koje ne treba raditi.

Recimo da ste pokrenuli neke nove testove oglasa početkom mjeseca, a sedam dana kasnije ste dodali sitelinks u vašu kampanju. 15 dana kasnije pogledat podatke testa i ništa vam nije jasno. CTR je porastao ali je stopa konverzije u padu. Zašto? Da li to zato što je novi oglas loš ili zato što se sitelinks ne konverzira?

Vi možete označiti sitelinks i pratiti ih odvojeno ali gotovo je nemoguće vidjeti učinak sitelinks-a na pojedine varijacije oglasa. Testiranje oglasa preko sitelinks-a je test koji ne želite pokrenuti!