micro-ppc-campaign-onlinetrziste Analiziranjem PPC oglase konkurencije, odličan je način za izdvajanje podataka o tome kako se utjecaj njihove tvrtke konverzira. To je također način da se analiziraju vlastiti oglasi kako bi vidjeli što je to što im nedostaje.

Ova analiza PPC oglasa sajtoji se iz nekoliko koraka.

Odredite tko su vaši konkurenti

Njih je vjerojatno više nego što mislite. Gdje su oni i što oni znaju? Ponekad se desi da najveći offline konkurenti ne postoje online i da oni najveći online ne postoje offline. Treba reći da to nije neuobičajeno.

Procjeniti kvalitetu konkurencije

Provjerite njihov web sajt, odredišne ​​stranice, njihovo prisustvo na društvenim medijima, itd. Da li oni koriste ciljane oglase? Prate li najbolju praksu za plaćenu pretragu? Koje su njihove prednosti i slabosti u odnosu na vas? Tkoga oni ciljaju?

Ako su oni lider u vašem prostoru, gdje se onda vi tu nalazite? Koje su njihove osnovne poruke? Možete li vi te poruke na bolji način dostaviti publici? Da li su oni svjesni svojih online programa? Koliko brzo reagiraju na promjene?

Kako nastupaju vaši konkurenti?

Kako nastupaju vaši konkurenti i kako se to razlikuje od vašeg poslovanja? Sa tim podacima, kako možete iskoristiti svoj nastup u oglasima plaćene pretage? Da li oni govore ono što ste vi pokušavali reći godinama unazad? Tkoga ciljaju?

Što je to što bi mogli iskoristiti od svojih konkurenata?

Želite li kopirati njihov oglas, podatke sa web sajta, ključne riječi?

Ono što bi svakako trebali uraditi jeste da analizirate nekoliko stvari:

  • Meta tagove
  • Meta podatke
  • Analiza teksta njihovih odredišnih ​​stranica / web stranica
  • Oglase

Optimiziranje

Što ste naučili iz analize i što je to što želite uključiti u svoje kampanje? Imajte na umu da taj nalaz treba uzeti kao smjernicu. Svaku malo veću promjenu strategije treba testirati i rezultate uporediti sa komponentama stare strategije kako bi što bolje mogli da procjenite kvalitet promjena. Testiranje ne treba da bude prekratko, neka traje oko mjesec dana, a zatim optimizirate i nastavite i dalje pratiti konkurenciju sa novim trendovima.

Besplatni alati koji će vam pomoći u analiziranju konkurenata su: