Tokom proteklih nekoliko nedelja, Google se posvetio testiranju svojih Sitelinks na stranicama rezultata pretrage. Posle mnogo testiranja, kompanija Google je konačno i zvanično potvrdila da ovi novi Sitelinks ostaju.

Sitelinks su linkovi na specifične delove sajta koji se pokazuju za neke rezultate upita. Oni se pojavljuju za upite koji nisu dovoljno precizni za Google pretraživač pa on ne može tačno da odredi na koji dio sajta korisnik treba da ide.

Google je uvidio da su ovi Sitelinks popularni i efikasni pa je sada odlučio da ih prikazuje koristeći istu veličinu fonta koja se koristi za glavni link ka sajtu. Do sada su se Sitelinks pojavljivali sa mnogo manjom veličinom fonta.

Pored toga, Google će takođe prikazati URL adresu za svaki Sitelink i dati ih po jednu liniju za opis. Takođe, Google je povećao maksimalan broj Sitelinks koji se prikazuju po upitu, sa 8 na 12.

Promene nisu ograničene na korisnički interfejs. Algoritmi za relevantnost koji dovode Sitelinks su takođe poboljšani "kombinovanjem Sitelink rangiranja sa redovnim rezultatima rangiranja radi dobijanja kvalitetnije liste linkova", saopštila je kompanija Google na svom blogu.

Poboljšanje relevantnosti će smanjiti dupliranjem linkova i doprineti da stranice sa rezultatima pretrage budu mnogo "bolje organizovane", navodi kompanija Google.