Hacktivisti grupe Anonymous, koji su odgovorni za cyber-napade na Pentagon, News Corp, Mastercard i mnoge druge, obećavaju da će uništi Facebook 5 studenoga. Navodeći svoju zabrinutost oko brisanja Facebook računa grupe, Anonymous se nada da će "ubiti Facebook", "komunikacijski medij koji sve obožavaju."

Ovo nije prvi put da Anonymous govorio protiv društvenih mreža. Nakon što je Google uklonio Anonymous "Gmail i Google + račun, ova hakerska grupa je obećala da će napraviti vlastitu društvenu mrežu, pod nazivom AnonPlus.

Haktivisti grupe su potvrdili svoje sudjelovanje u skoro svakom značajnijem hakerskom napadu koji se dogodio ove godine, a uspješno su provalili u 70 web stranica raznih agencija za provedbu zakona. Također, potvrdili su da su odgovorni i za rušenje sajta Sirijskog Ministarstva Obrane prije nekoliko dana.

Facebook prodaje informacije Vladinim agencijama i daje tajnih pristup informacijama sigurnosnim kompanijama, tako da one mogu špijunirati ljude iz cijelog svijeta. Neke od ovih tzv whitehat infosec kompanija rade za autoritarne Vlade, poput onih u Egiptu i Siriji,

navodi u svojim optužbama Anonymous.

Ispod je video i priopćenje u kojem Anonymous objašnjava razloge za svoju nadolazu bitku sa najvećom svjetskom društvenom mrežom.