Valve, kreator najbolje prodavanih franšiza igrica (kao što su Counter-Strike, Half-Life, Left 4 Dead, Portal i Team Fortress) i vodećih tehnologija (kao što su Steam and Source), najavio je da se radi na novoj igri, Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO).

Counter-Strike: Global Offensive trebao bi biti dostupan preko PlayStation Network, Xbox Live Arcade i Steam (za PC i Mac), početkom 2012 godine. Counter-Strike: Global Offensive donosi nove mape, likove i oružja, a također donosi i update-ovane verzije klasičnih CS sadržaja (de_dust, itd.). Osim toga, Counter-Strike: Global Offensive će uvesti nove modove u igru, matchmaking, leader boards, i još mnogo toga.

Counter-Strike je u potpunosti iznenadio gaming industriju kada je kao MOD u Half-Life postao najpopularnija online PC akcijska igra u svijetu, gotovo odmah nakon objavljivanja u kolovozu 1999 godine. Za proteklih 12 godina, Counter-Strike je i dalje jedna od najpopularnijih igara u svijetu, za koju se organiziraju i natjecateljski gaming turniri a prodaje se u preko 25 milijuna primjeraka diljem svijeta preko franšize,

priopćio je Doug Lombardi iz kompanije Valve.

Counter-Strike: Global Offensive je razvio Valve u suradnji sa Hidden Path Entertainment iz Seattle. Planirano je da igra bude puštena početkom 2012 godine, ali će biti dostupna za igranje na ovogodišnjem PAX Prime i Eurogamer Expo 2011.

Više informacija možete pronaći na CS: GO Steam stranici.