Nokia_101_onlinetrziste Kompanija Nokia ponudila je dva nova mobitela dizajniran za korisnike na tržištima u razvoju. Nokia 101 je najjeftiniji dual-SIM mobitel do sada i on omogućuje korisnicima u zemljama u razvoju da se prebacuju između dvije različite mreže kako bi smanjili troškove i proširiti pokrivenost.

Kompanija se odlučila da korisnicima ovih dijelova svijeta, za koje su smartphone uređaji još uvijek nešto što ne mogu sebi da priušte, omogući neke značajke od kojih je dual-SIM najvažnija, i to po cijeni od oko 25 eura, bez poreza i subvencija operatera.

SIM Manager ovog mobitela omogućuje korisnicima odabir kartice za korištenje a također može pohraniti i postavke do pet SIM kartica. Svaka kartica se može personalizirati dodjeljivanjem imena i loga za svaku postavku. Ovo je zaista korisna značajka kada nekoliko ljudi dijeli isti telefon, što je uobičajeno u dijelovima svijeta koji su još u razvoju.

Nokia 101 također ima integrirani glazbeni player, FM radio i zvučnik. Glazba može biti pohranjena na microSD memorijskoj kartici, a slušalica su uključene u pakovanje. Mobitel dolazi u crvenoj ili crnoj boji sa 1,8 inčna kolor zaslonom.

Iako je nedostatak konkurentnosti na smartphone tržištu glavni razlog za trenutne probleme kompanije Nokia, nedostatka dual-SIM telefona također je označen kao jednim od nedostataka koji kompanija mora da ispravi.

Prema navodima kompanije IDC, u razdoblju od travnja do lipnja Nokia je prodala 2,6 milijuna dual-SIM telefona na tržištima poput Indije, što je izuzetno pozitivan znak za kompaniju.

Nokia 101 je peti dual-SIM proizvod kompanije u posljednja tri mjeseca.

Osim modela 101, Nokia je također predstavila i model Nokia 100 koji će biti još jeftiniji i koštat će oko 20 €, bez poreza i subvencija, što će biti najjeftiniji mobitel kompanije sa zaslonom u boji i FM radiom. Osim što će imati FM radio i ugrađenu budilicom, Nokia 100 nema dual-SIM podršku niti zvučnik koji ima model 101.

Nokia 101 i Nokia 100 će se početi isporučivati ​​u četvrtom tromjesečju ove godine.