4e52a32138f1777071000018

Otkako PlayStation Home pokrenut, Sony se poigrava sa različitim načinima uključivanje igara u svoj virtualni svijet, sa različitim razinama uspjeha. Sada je tvrtka objavila da će cijela usluga biti potpuno redizajnirana sa naglaskom isključivo na igre.

Redizajn će predstavljati promjenu usluge, sa društvene mreže na platformu za društveno igranje,

navodi Jack Buser, direktor Home.

I prije ovog objavljivanja, Home se postepeno sve više fokusirao na igre, tako se usluga sada može pohvaliti sa 23 milijuna korisnika diljem svijeta, i sa više od 230 naslova za igranje. No, novi redizajn će je korak dalje u posvećenosti usluge gotovo u cijelosti na igrice. Ličiće na Home, ali to će biti postavljen kao zabavni park.

Mi smo učenici Walt Disney-a, i ono što planiramo jeste da izgradimo iskustvo slično Disney Land i Disney World, gdje je središnja točka okružena po tematskim područjima. Ovdje bi ta tematska područja bila žanrovi igara,

navodi Jack Buser.

Centralni trg koji trenutno drži Home kao cjelinu će biti zamijenjen sa prijevoznim centrom koji može odvesti korisnike na niz različitih lokacija. Na početaku je planirano da budu četiri tematske mjesta, koja predstavljaju akciju, sport, avanturu i casual igre. Svako područje je osmišljen tako da izgleda i pruža osjećaj žanra na kom se temelji.

Home je uvijek imao tematske prostore, ali glavna razlika ovdje je da će cijeli svijet biti “ispunjen igrama” i to ne nekim mini igrama već stvarnim igrama namjenjenim PS3 publici.

Kada prvi put uđete u novi Home srest ćete se sa tablom aktivnosti sa popisom svih različitih zadataka koje možete poduzeti. Korisnički generiran sadržaj će također postati veliki dio iskustva, a Sony također najavljuje da će se uvesti novi sustav događanja i to ne samo za Sony i njegove partnere, koji bi objavljivali zbivanja na platformi, već će i zajednica moći postavljati i promicati vlastite događaje unutar PlayStation Home.

Osim redizajna, Home će ažurirati postojeću tehnologiju u cilju pojednostavljivanja usluga i ubrzavanja kompletnog sustava. Ovo ažuriranje trenutno nema neki određen datum a za redizajn je objavljeno da će zaživjeti već na jesen.