Transcend-2TB-3-0-USB-onlinetrziste Tokom održavanja Display Taiwan izložbe, Transcend i Tajvanska kompanija ITRI su prikazale USB stik koji navodno nudi 2 TB prostora za skladištenje. Bez ikakvih medijskih naslova kompanije ITRI i Transcend su se udružile da naprave USB 3.0 stik koji može da uskladišti do 2 terabajta podataka.

Do ovoga trenutka ni jedna kompanija nije objavila ništa zvanično u vezi sa specifikacijama ili sa jednostavnim upoznavanjem ovog proizvoda, niti se ovaj USB 3.0 stik visokog kapaciteta pojavio na sajtu Display Taiwan. Ali, kao što može da se vidi na videu ispod, jeste da je ovaj stik zaista malih dimenzija ali da je njegova ponuda prostora za skladištenja fantastična. Najmanje ponuđeni kapacitet je 16 GB a najveći 2 TB.

Kao razlog zašto ovaj USB stik nije postao već dostupan, navodi da USB 3.0 još uvek nije postao međunarodni standard. Prema nekom glasinama kompanije ITRI i Transcend neće ovaj svoj sjajni proizvod pustiti na tržište sve dok USB 3.0 ne postane međunarodni standard.

ITRI ili Taiwan's Industrial Technology Research Institute, je državna istraživačka organizacija čija je misija da "sprovodi tehnološka istraživanja, promoviše industrijski razvoj, stvarajući ekonomsku vrednost i poboljšavajući socijalnu zaštitu Tajvana".

Ono što se zna jeste da će se USB stik prvo pojaviti na tržištu Tajvana, a potom i u drugim zemljama. Ono što se ne zna jeste koliko će USB 3.0 stik od 2 TB koštati?