Square, revolucionarni servis koji omogućuje svakome da prihvaća kreditne kartice bilo gdje. Square nudi jednostavnost korištenja, besplatni čitač kreditnih kartica koji se priključi na telefon ili iPad, nema dodatne opreme, kompliciranih ugovora, mjesečne naknada i slično.

Kompanija, čije je sjedište u u San Franciscu, osnovali su 2009 godine Jim McKelvey i Jack Dorsey.

Square nudi iPhone, Android i iPad aplikaciju koja omogućuje trgovcima obradu i upravljanje transakcijama kreditnih kartica sa zgodnim mali uređajem a kreditne kartice koji se priključi na ulaz za slušalice/mikrofon.

Square sada obrađuje 4 milijuna dolara mobilnog plaćanja dnevno a očekuje se da će procesuirati 8 milijuna dolara dnevno do listopada, s obzirom da su prešli 3 milijuna dolara krajem svibnja, što je zapanjujući stopa rasta o čak 30% u dva mjeseca.

Krajem lipnja, Square je primio 100 milijuna dolara investicija koje su podigle vrijednost kompanije iznad milijardu dolara. Square naglašava da su došli do druge faze razvoja kompanije koja podrazumjeva međunarodnu ekspanziju i očekuje da će početi sa procesuiranjem mobilnog plaćanja izvan SAD-a u 2012 godini.

U posljednjih godinu dana, Square je isporučio više od 500.000 čitatelja kreditnih kartica i obrađuje više od milijun transakcija mjesečno. Square uređaji se sada prodaju i u Apple trgovinama.