Bitcoin je peer-to-peer valuta koja prema mnogima ima potencijal da zamijeni trenutni međunarodni monetarni sustav. O tome što Bitcoin, kako je nastala i koji su njeni problemi možete pročitati u članku “Bitcoin virtuelna valuta svrstana u jedan od najopasnijih projekata”.

Bitcoin sada ima novo mjesto gdje može da se trguje sa njenom virtualnom valutom, sada mnogo sigurnije nego što je to bilo na MtGox. Ruxum Exchange je napravljen od strane Chad Pankewitz i njegovog tima, te je dizajniran da osigura mnogo sigurnije okruženje za Bitcoin trgovce. Ruxum Exchange se trenutno nalazi u privatnoj beti i sada omogućuje korisnicima da kupuju i prodaju i Bitcoin i Namecoin.

Ruxum Exchange je fokusiran na izgradnju atraktivnog sučelja koje olakšava kupnju i prodaju valute.

Iako u privatnoj beti, Ruxum Exchange je počeo sa trgovanjem u američkim dolarima, a sutra će postati prva Bitcoin mjenjačnica koja će početi trgovati sa nekoliko azijskih valuta (JPY, SGD, HKD i THB). Od 10. kolovoza Ruxum Exchange će postati prvi koji omogućuje trgovanje švicarskim francima, eurom i funtom.

Sa svim ovim tržištima konsolidiranim u jednoj mjenjačnici po prvi put, to će dati kupcima i trgovcima potpuno nove mogućnosti za arbitražu Bitcoin-a na globalnom valutnom tržištu. Bitcoin sama po sebi je globalna valuta, ona prevazilazi društvene i jezičke razlike dopuštajući svakome, bez obzira na mjesto ili nacionalnost, da jednostavno izvrši plaćanje bilo tkome na svijetu. Želimo olakšati, proširiti i unaprijediti ovaj koncept pružajući globalnu, multi-valutnu razmjenu, gdje ljudi sa lakoćom mogu kupiti, prodati i trgovati Bitcoin valutom širom svijeta,

ističe izvršni direktor Ruxum Exchange, Chad Pankewitz.

izvršni direktor Ruxum Exchange, Chad Pankewitz nije mogao dati datum kada će Ruxum biti dostupan svima.

Mi smo sretni što radimo sa vrlo kvalitetnom skupinom najboljih Bitcoin trgovaca koji su uključeni u našu privatnu betu. Prije nego što Ruxum Exchange bude otvaren za javnost, želimo da povećamo našu trenutnu zajednicu Bitcoin trgovaca, kupaca i prodavača. Za početak, nedavno smo objavili poziv svim aktualnim Ruxum članovima tako da oni mogu pozvati svoje prijatelje. Trgovanje je besplatno tijekom trajanja privatne bete,

priopćio je Chad Pankewitz.

Treba još dodati da se nedavno pojavila i besplatna Android aplikacija, Bitcoin Android, koja djeluje kao potpuno funkcionalan Bitcoin wallet (novčanik). Dostupna je na Android Market-u, podržava skeniranje QR kodova za iniciranje transakcija, omogućuje korisnicima da pošalju račun putem e-maila sa svog uređaja sa zahtjevom za novac, a čak mogu i procesuirati plaćanja bez Internet konekcije čekajući na slanje transakcije kada se konekcija obnovi. Aplikacija podržava Bitcoin URI format i pravi back-up korisnikove wallet datoteke na Cloud, sinkronizirajući ga sa korisnikovim Google računom, što je korisno ako se desi da korisnik izgubi telefon.