Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Samsung lansira besplatnu aplikaciju za poruke koja će raditi na više platformi

bez komentara

images Kompanija Samsung planira da na konferenciji potrošačke elektronika IFA lansira svoju novu platformu za mobilne poruke ChatOn. Za razliku od konkurencije, BlackBerry BBM ili Apple-ove dolazeće usluge IMessages, ChatOn će raditi na više platformi uključujući Android, iOS, BlackBerry i Samsung Bada operativni sistem. Takođe će biti na raspolagnju i verzija za ”obične“ mobilne telefona.

Servis podržava opcije „jedan na jedan“, kao i grupne poruke. Pored standardnih tekstualnih poruka, korisnici mogu da šalju i slike pa čak i jednostavne animacije.

ChatOn je najnoviji rešenje za mobilne poruke koje se nudi kao potencijalna alternativa široko prihvaćenom protokolu kratkih poruka (SMS). SMS donosi značajan prihod, pa tako u poslednje vreme sve više velikih kompanija izlazi sa nekim svojim rešenjima ne bi li značajnije ušli na ovo tržište, pa tako Apple iMessages treba da se pojavi sa izlaskom iOS 5 na jesen, prošle nedelje je Skype kupio kompaniju koja se bavi grupnim porukama, GroupMe a u martu je Facebook kupio Belunga, koja stoji iza aplikacije za grupne poruke koja radi na više različitih platformi.

Naravno, SMS protokol je veoma teško uzdrmati s obzirom na njegovo univerzalno usvajanje. Korisnici bilo kojeg mobilnog telefona mogu koristiti SMS, bez instaliranja bilo kakvih dodatnih aplikacija. U najmanju ruku, ovi novi mobilni SMS servisi će obezbediti delimičnu alternativu, omogućavajući korisnicima da smanje svoju zavisnost od SMS-a, a možda u daljnjem procesu i uštede nešto novca.

ChatOn će od septembra biti besplatan za download u 120 zemalja i na 62 jezika.Takođe, planirana je i web verzija koja bi korisnicima računara omogućila interakciju sa mobilnim korisnicima.

Written by admin

29 Augusta, 2011 at 3:18 pm

Ostavi komentar