google_plus_onlinetrziste Društvena mreža Google + sve je popularnija kod korisnika. Google je u posljednje vrijeme dodao nekoliko novih značajki, od igrica do integracije sa YouTube. Sada je Google + društvene mreža dobila i Google Translate značajku putem Chrome ekstenzije, koja korisnicima omogućuje prijevod sadržaja na Google + mreži.

Da biste preveli sadržaj na Google +, potrebno je da kliknite na "Translate" gumb koji se nalazi ispod posta (kao što je prikazano na slici ispod).

onlinetrziste1

Prevedeni tekst će biti markiran a ispod njega nalazit će se gumb "Show original” koji vam omogućava da vratite originalni sadržaj.

onlinetrziste2

Postoji nekoliko opcija koje vam omogućuju da odaberete na koji jezik da prevedete sadržaj posta, Chrome ekstenzija podržava zaista veliki broj njih, također tu je i opcija da odaberete boju kojom bi tekst bio markiran, kao i da li želite opciju inline ili da je aktivirate putem gumba ekstenzije. Postavkama ekstenzije možete pristupiti tako što ćete posjetiti chrome://extensions/.

onlinetrziste3

Također, bitno je da znate da ova Chrome ekstenzija ne dozvoljava da prevodite komentare.Ovu Chrome ekstenziju za dodavanje mogućnosti prevođenja sadržaja Google + posta možete preuzeti na Chrome Web Store.