eset5 ESET je prezentovao svoju petu generaciju sigurnosnih proizvoda, donoseći mnoštvo novih mogućnosti. Sigurnosni proizvodi koji dolaze iz kompanije ESET spadaju u izuzetno kvalitetna rešenja koja imaju najviše uzastopnih Virus Bulletin VB100 nagrada, kao i većine AV-Comparatives Advanced + nagrada.

Kompanija naglašava neke od novih funkcija se nalaze u NOD32 Antivirus 5 i Smart Security 5. Dodatak roditeljske kontrole je ograničen samo na Smart Security 5 i on vam omogućava da definišete "ulogu" svakog naloga kako biste filtrirali različite nivoe web sadržaja. Takođe, možete i da blokirate pojedinačne sajtove. Ostale funkcije su dostupne i za NOD32 Antivirus 5 i Smart Security 5.

eset5-onlinetrziste

"Eset Live Grid" je Cloud servis koji poredi vaše podatke sa proverenim datotekama 100 miliona ESET korisnika. Drugim rečima, to je uzajamna baza skeniranih podataka dostavljenih od strane korisnika kompanije.

Druga karakteristika je nazvana "Removable Media Management" i ona nudi dodatnu zaštitu za prenosive uređaje za skladištenje kao što je eksterni hard disk, tražeći od vas da ih skenirate pri povezivanju na računar. Takođe, omogućava i da blokirate ili dozvolite specifične uređaje zasnovane na tipu medija, proizvođaču, ID uređaja, kapaciteta i drugih atributa.

eset5-ss-onlinetrziste

"Advanced Host-based Intrusion Prevision System" (HIPS), na nivou sistema sprečava promene i omogućava vam da podesite pravila za vaš system registry, procese, aplikacije i datoteke. "Gamer Mode" omogućava tihi režim za ESET softver tako da popup prozori i druge neprijatnosti ne kvare vaše igranje.

Iako ima dosta dobrih beslatnih antivirus programa poput Microsoft Security Essentials, teško da možete pronaći bolje rešenje od ESET-a kada govorimo o plaćanju bezbednosnog softvera. Cena AV počinje od 39.99 dolara godišnje ili 59.99 dolara za dve godine na jednom računaru, dok je za Smart Security potrebno izdvojiti 59.99 i 89.99 dolara.