facebook-translate-onlintrziste Facebook testira novu značajku, prijevod komentara. Za sada samo određeni broj korisnika vidi ovaj novi gumb za prijevod na dnu komentara.

Ako je komentar objavljen na stranici različit od jezika koji je postavljen na Facebook računu, onda će se pojaviti gumb za prijevod ispod njega, odmah pored Like gumba. Klikom na gumb komentar se prevodi na jezik koji je postavljen u računu. Nakon prijevoda, pojavit će se gumb “Original” umjesto gumba za prijevod, i ako kliknete na njega komentar se vraća u izvornu verziju.

Za sada nije poznato koliko će ova nova funkcija podržavati jezika ali poznato je da će se na popisu sigurno nalaziti Engleski, Španjolski, Francuski, Hebrejski i Kineski. Prema nekim navodima, sustav je još uvijek u fazi testiranja i još uvijek ima dosta posla da se uradi prije nego bude spreman za uporabu.

Lansiranjem jedne ovakve značajke, Facebook bi mogao značajno promijeniti način na koji korisnici komuniciraju na najvećoj društvenoj mreži na svijetu.

Društvena mreža Google +, koja je sve popularnija kod korisnika, prošlog tjedna je također predstavila značajku za prijevod komentara na svojoj društvenoj mreži putem Chrome ekstenzije.