ning_prodat-onlinetrziste Danas je predsednik i suosnivač Ning-a, Marc Andreessen objavio "spajanje" sa mnogo većom kompanijom, Glam Media. Drugim rečima, Glam Media je kupila Ning. Uslovi ove prodaje još uvek nisu objavljeni.

Zanimljivo je osvrnuti se na istoriju Ning-a, servis za društveno umrežavanje je pokrenut 2005 godine, kada je Web 2.0 tehnologija bila u punom povoju. Ning se pojavio 2005 godine kao način za spajanje različitih web servisa u cilju stvaranja "društvene aplikacije." To je bilo vreme kada je MySpace bio vodeća društvena mreža na online tržištu. Ning je kasnije evoluirao u najveću platformu za izgradnju društvenih web sajtova, zajednica i društvenih mreža.

Suosnivač i izvršni direktor Ning-a Gina Bianchini 2005 godine je opisala Ning kao "igralište" za ljude koji žele da prave društvene aplikacije i to bez potrebe da poznaju Rubi ili PHP.

Najveći izazov u istoriji Ning-a nesumnjivo je bilo prilagođavanja fantastičnom uspehu koji je postigao Facebook, koji je značajno uticao na pad poslovanja. Kako je Facebook uticao na pad Ning poslovanja? Jednostavno, zašto praviti svoju društvenu mrežu kada možete da napravite Facebook stranicu i tako postanete dio jedne ogromne mreže sa ogromnom bazom korisnika i ogromnim mogućnostima.

Ning je dugo eksperimentisao sa različitim poslovnim modelima kako bi opstao na tržištu ali je na kraju prihvatio zagrljaj Glam Media.

Kompanija Glam Media je takođe osnovana 2005 godine, kao "društvena blog zajednica". Sada je specijalizovana za niša web sajtove po mnogim vertikalama, sa poslovnim modelom oglašavanja brendova, i to posebno ciljajući žene. Mreža ima više od 2.500 izdavača.

Za razliku od Ning-a, Glam Media je imala stabilan rast tokom godina. Prema comScore-u Glam Media ima više od 80 miliona jedinstvenih posetilaca mesečno iz SAD a preko 200 miliona globalno. Međutim, Glam Media bilježi pad web prometa u SAD-u za oko 10 miliona korisnika, pa će ova kupovina Ning-a svakako pomoći u tom pogledu. Andreessen je izjavio da će Ning dodati svojih 40 miliona jedinstvenih posetilaca na globalnom nivou.