hulu-onlinetrziste Nakon što je Comcast kupio NBC-a, koji je jedan od vlasnika kompanije, stvari su se malo zakomplikovale kada je u pitanju pravac kojim Hulu treba da se kreće. Svoje neslaganje sa određenim potezima kompanije izneli su ostali vlasnici, Fox Entertainment Group, Disney-ABC i Providence Equity Partners što je dovelo do toga da se počnu prikupljati ponude za prodaju kompanije Hulu.

Krajem avgusta je završeno primanje ponuda, a neki izvori navode da se ponude kreću od 1,5 milijardi dolara pa do 2 milijarde dolara. Međutim, mnogi navode i da je Google u igri sa jedinstvenom ponudom.

Iako još nije izvesno da će do prodaje doći, vlasnici kompanije po svemu sudeći žele da se posao što pre obavi.

Pored Google-a, za preuzimanje su zainteresovani Yahoo, Amazon i Dish Netvork a DirecTV je navodno povukao svoju ponudu. Amazon i Google su po svemu sudeće glavni igrači, što ne treba da čudi s obzirom da novac za njih nije problem.

Prema navodima tih izvora, Google ne želi ono što Hulu prodaje jer već poseduje YouTube, već očigledno želi ono što dolazi u sklopu kupovine a to su licence i ugovori koje Hulu poseduje. Tačni detalji o ponuđenom iznosu i šta to ustvari Google želi da kupi nisu objavljeni.

Ovaj potez je ono što karakteriše Google, ambicija i smelost. Pored toga, ovo je samo nastavak trenda velikih kupovina kompanije koja se ne plaši da potroši milijarde dolara na video sajt, kupili su YouTube za 1,65 milijardi dolara 2006 godine. Pored toga tu je i nedavna kupovina Motorola za koju je Google potrošio 12,5 milijardi dolara.