twitter_statistika_onlinetrziste Danas je Twitter na konferenciji za novinare objavio niz statistika koje pokazuju rast poslovanja u mnogim segmentima. Izvršni direktor Twitter-a, Dick Costolo, izvijestio je da servis sada ima 100 milijuna aktivnih korisnika mjesečno diljem svijeta, od kojih se 50 milijuna prijavljuje na servisu svaki dan.

Osim ove informacije, Twitter-ov rast tijekom posljednjih nekoliko mjeseci nije ništa manje zapanjujući. Kompanija je potvrdu toga ponudila statistiku iz koje se vidi porast aktivnih korisnika na mjesečnom nivou za 82 posto u odnosu na 1. siječanj, a planiran je porast od čak 26 milijuna novih aktivnih korisnika u naredna četiri mjeseca. O koikoj velikoj brojci je reč dovoljan je podatak da je Twitter-u trebalo četiri godine (2006 – 2009) da doda 26 milijuna aktivnih korisnika mjesečno.

Da bi se ova ogromana brojka od 100 milijuna Twitter korisnika nekako stavila u kontekst treba reći da prema posljednim podacima Facebook ima više od 750 milijuna aktivnih korisnika diljem svijeta i da je LinkedIn početkom godine objavio da ima 100 milijuna korisnika, iako tvrtka nije dala podatak koliko ima aktivnih korisnica.

Ove nove statistike koje je Twitter objavio danas dolaze samo tjedan dana nakon što je kompanija objavila novi rekord tweet-ova u sekundi. Twitter je objavio da je poslano 8868 tweets u sekundi nakon što je Beyonce prošlog mjeseca objavila da je trudna.

Twitter je također danas objavio i da ima 400 milijuna jedinstvenih posjetitelja na Twitter.com.

Gledajući u budućnost izvršni direktor Twitter-a, Dick Costolo, najavio je nekoliko poboljšanja na Twitter-u, među kojima će biti i lakše pronalaženje sadržaja ljudi koje poznajete.