Oglašivači će na Google Display Network uskoro vidjeti Google +1 gumb dodat na njihove web i mobilne oglase. Fotografije korisnika i preporuke sada će se pojavljivati na oglasima automatski. Osim toga, podaci dobijen putem +1 gumba će se po prvi put koristiti kao signal važnosti u AdWords aukciji, za sada samo za prikaz.

+1-oglasi-onlinetrziste

Zna se da će se +1 pojaviti na dnu zaslona oglasa, prikazujući korisnicima fotografije prijatelja koji su podržali oglas. U interesu zaštite privatnosti, samo određeni broj korisnika će biti prikazan na zaslonu oglasa tj. nećete vidjeti slike ili imena ljudi izvan vaše mreže. Ukupan broj +1 će se također prikazaivati na oglasima.

Gumb +1 će raditi na sljedećim formatima oglasa:

  • Slika
  • Animirani GIF
  • Flash
  • Display Ad Builder oglasi
  • Određeni mobilni oglasi
  • DoubleClick Rich Media oglasi

Ako osoba klikne +1 na sajtu ili na oglasu, prikazivanje ​​oglase na mreži povezanih s tom URL adresom će imati bolje šanse da se prikazuju kada njihovi prijatelji posjećuju neku od stranica na mreži. Google će se prema tome odnositi kao prema "dodatnom poticaju".

Google se nada da će dodavanje +1 potaknuti korisnike da se više aktiviraju po pitanju web oglašavanja s obzirom da se gotovo svaki korisnik web-a susreće sa Google Display Network vjerojatno svaki dan, ako ne i više puta dnevno. Također, ovo će vjerojatno motivirati više oglašivača da uključi +1 gumb na svojim web stranicama, nadajući se da će tako povećati prikazivanje svojih oglasa.

Oglašivači će moći isključiti +1 gumb sa svojih oglasa. Također, krajnji korisnicima i izdavači imaju mogućnost da isključe, da ne vide +1 gumb, ili da g ne prikazuju na svojim web stranicama.

Promjene se neće pojaviti odmah već za nekoliko tjedana jer se želi dati vremena oglašivačima i izdavačima da se isključe ako im se to ne sviđa.