powerpoint_onlinetrziste Konvertovati, pretvoriti PowerPoint prezentaciju u video zapis je vrlo jednostavno. Prvo što treba da se uradi jeste da se registrira, otvori račun na nekom PowerPoint hosting servisu. PowerPoint hosting servis je baza podataka u koju možete učitati dokument i konvertirati ga u MPEG4 video, poznatiji kao MP4, a potom ga dijeliti sa kim god želite. AutorStream.com je besplatan PowerPoint hosting servis koji omogućuje i pravljenje sopstvenog kanala za prezentiranje svojih radova, veličine do 500 MB.

Nakon prijave na hosting servis ono što treba da uradite kako bi konvertirali svoju PowerPoint prezentaciju jeste:

  • Otvorite PowerPoint prezentaciju i pogledajte gore na izbornik. Vidjet ćete Home, Insert, Design, Animation i Slide Show. Odaberite opciju Slide Show, pojavit će se nekoliko opcija ispod.

powerpoint-konverzija-u-video-onlinetrziste

  • Možete odabrati dvije opcije. Ako želite napraviti PowerPoint video bez zvuka, tj. bez muzičke podloge, odaberite opciju Rehearse Timings. Ako želite da PowerPoint ima zvuk, ona odaberite Record Narration. Ova druga opcija vam omogućuje snimanje dok listate slajdove. Ono što je bitno i korisno jeste da uvijek sačuvate promjene nakon svakog novog slajda kada koristite opciju Record Narration.
  • Sljedeće što treba da uradite jeste da se prijavite na svoj PowerPoint hosting servis račun (na primjer na već spomenuti Autor Stream). Učitajte svoj PowerPoint dokument i pustite da web stranica uradi posao za vas. Upload limit po datoteci na Autor Stream servisu je 1 GB. Proces pretvaranja PowerPoint dokumenta u MP4 će potrajati neko vrijeme. Srećom, ne morate čekati. Vi možete učitati datoteku i odjaviti se sa servisa a nakon nekog vremena ćete primiti e-mail poruku da je konvertiranje, pretvaranje završeno.
  • Kada je vaš video spreman, možete se prijaviti na svoj račun i preuzeti svoj video visoke kvalitete.

Također, na online tržištu postoje softveri koji obavljaju ovo konvertiranje ali treba da znate da se njihova cijena kreće od 40 do 100 dolara, ovisno o tome koje sve dodatne mogućnosti jedan ovakav softver sadrži.