twitter-web-analitika-onlinetrziste Twitter je juče objavio svoj novi Web Analytics servis koji će široj publici biti dostupan u narednih nekoliko nedelja. Twitter navodi da će novi alati ponuditi tri osnovne prednosti:

Razumevanje koliko se vaš sadržaj deli na Twitteru

Kompanija obećava mnogo više transparentnosti u prikazivanju koliko se sadržaja sa sajta deli na Twitteru. U grafičkom delu prikazivaće broj Tweets-a i broj klikova, što prethodno nije bilo moguće videti. Mogli ste da vidite koliko web prometa dolazi na vaš sajt preko Twitter-a korišćenjem Google analitike, ali ne i put kojim on dolazi. Ovi detalji sada vam omogućavaju da vidite ko deli vaš sadržaja sa sajta i kako, otvarajući nove mogućnosti, kao što su pokretanje podsticaj i affiliate programe, što ranije nije bilo moguće.

Web promet koji Twitter šalje na vaš sajt

Ovo je nešto što trenutno možete da uradite sa Google analitikom.

Merenje efikasnosti integracije Tweet dugmeta

Ovo je takođe nešto što trenutno možete da uradite sa većinom plugin-ova. Shareholic na primer pokazuje koliko puta je vaš sadržaj tweet-ovan ili deljen, a i slične usluge imaju iste opcije. On što je zanimljiva jeste koliko duboko sa ovim možete ići koristeći Twitter-ov alat.

Za vlasnike we satova Twitter Web Analytics treba da bude ono što je Google analitika sada. Do sada su najveće pritužbe bile oko toga da se Twitter ne može dovoljno pratiti. Sada će online marketeri moći vrlo lako i tačno videti ko šta tweet-uje i kada.

Jedan od najvećih efekata Twitter Web Analytics će biti taj što će ućutkati protivnike Twittera. Sada kada poslovanja imaju bolji i tačniji uvid u to kako web promet ide ka njihovim sajtovima putem Twitter-a, očekuje se da bi oni mogli početi i više da investiraju u korišćenje usluge.