visa_android_aplikacija_za_placanje Visa Europe predstavila je Android aplikaciju koja korisnicima omogućuje slanje novca drugim vlasnicima Visa kartice preko njihovih mobilnih telefona, sa ugrađenim sigurnosnim mjerama koje upozoravaju korisnika na moguće prijevare.

Visa Europe navodi da je ovo prvi u nizu novih proizvoda koje kompanija planira u području mobilnog plaćanja, a koji su potaknut potražnjom od strane potrošača.

Visa Mobile Person-to-Person Payments omogućuje osobi da pošalje novac drugom vlasniku Visa kartice putem kontakt adresara, mobitel broja ili primateljevog broja Visa kartice. Pošiljatelj mora imati Visa karticu banke koja podržava uslugu. Pošiljatelji također mora biti registriran za uslugu dok primatelj ne mora da bi mogao primiti uplatu na svoju debitnu, kreditnu ili prepaid karticu.

Visa Europe navodi da je Android aplikacija na engleskom jeziku i da će podržavati transfere u jednoj valuti za Visa i V Pay, koja je vrsta debitne kartice za Europske korisnike. Tvrtka planira podržati i druge mobilne operativne sustave, valute i plaćanja u ne Europskih zemljama u sljedećim mjesecima.

Visa Europe pokrenula je Person-to-Person Payments sa sigurnosnom značajkom pod nazivom Visa Alerts, koja korisniku šalje obavijesti u stvarnom vremenu kada se njegova kartica upotrijebi. Upozorenje u obliku SMS ili e-maila aktivira se kada osoba pravi transakcije u inozemstvo, podigne novac sa bankomata ili kupi nešto online.