google Google je objavio da će ugasiti nekoliko svojih proizvoda do 15. siječnja 2012 godine. Radi se o Google Buzz, Google Code Search, University Research Program for Google Search, društvene značajke iGoogle-a, Jaiku.

Google nastavlja trend gašanje proizvoda koji nisu dovoljno popularni da bi Google nastavio da za njega pruža kontinuiranu podršku i razvoj. Kao što je spomenuto gore, ti proizvodi uključuju:

Google Buzz je predstavljen u veljači 2010 godine, u početku je privukao veliku pozornost korisnika ali usluga ipak nije uspela dobiti dugoročnu podršku. Buzz usluga će biti zatvorena u narednih "nekoliko tjedana".

Code Search, je pretraživanje koje pronalazi open source, otvoreni kod, ali i ono i API će biti ugašeni za poslovanja 15. siječnja 2012 godine.

University Research Program for Google Search je program koji je znanstvenicima pružao API pristup za rezultate pretraživanja. Ova usluga će biti ugašena 15. siječnja 2012 godine.

Društvene značajke iGoogle-a će biti ugašene 15. siječnja 2012 godine, u korist društvene mreže Google +. iGoogle će nastaviti da postoji ali će sve značajke koje pružaju društvene sposobnosti bit ugašene.

Jaiku je značajka za društveno ažuriranje koja je postala vlasništvo kompanije Google 2007 godine a biti se ugašena 15. siječnja 2012 godine.

Svakako da je najzvučnije ime na ovom popisu za gašenje Google Buzz, servis koji je već neko vrijeme smatran mrtvim ali ga je Google ipak održavao sve do sada. Sada više nema potreba za tim jer društvena mreža Google + bilježi uspjeh, pa je potpuno logično da se zatvori Buzz.

Google je prošlog mjeseca također ugasio 10 svojih popularnih proizvoda a ovo sada je nastavak inicjative gašenja proizvoda koji nemaju dovoljno popularnosti kod korisnika kako bi se raspoloživi resursi mogli fokusirati na popularne proizvode i inovacije.