steve ballmer Upravni odbor kompanije Microsoft odlučio je uplatiti bonus svom izvršnom direktoru Steve Ballmer-u od 682.500 dolara, na platu koja iznosi 682.500 dolara za fiskalnu godinu koja je završila 30. lipnja. Odbor je zaključio da je Steve Ballmer ostvario zacrtane godišnje ciljeve.

Upravni odbor je Ballmer-u priznao zasluge za uspješno lansiranja proizvoda među kojima se izdvajaju Kinect kontroler pokretaza Xbox, kao i Office 365 baziran na Cloud-u. Odbor je također konstatirao "poboljšanja" koja se odnose na Windows Azure i Bing, kao i "stalni napredak u pozicioniranju kompanije kao lidera u infrastrukturi koja se bazira na Cloud-u".

Steve Ballmer također ima velike zasluge za uspostavljanje partnerstva sa kompanijama Facebook i Nokia. Svi u kompaniju izražavaju veliko zadovoljstvo u postignutom "značajnom napredaku u razvoju sljedeće generacije operacijskog sustava Windows." Na kraju, Steve Ballmer je zaslužan i za stjecanja kompanije Skype, gdje je po mišljenju odbora njegov doprinos bio ogroman.

Ugovor Microsoft-a i Steve Ballmer-a ima stavku u kojoj se navodi da ako je odbor zadovoljan njegovim radom, bonus može biti u visini od dvije godišnje plate.

Zašto Ballmer nije dobio ukupani potencijalni bonus odbor je naveo nekoliko stvari:

  • početna prodaja Windows Phone 7 bila je niža od očekivane
  • pad prihoda od 2 posto u divizijama Windows i Windows Live
  • kašnjenje sa ulaskom na tablet tržište na kom je Apple suvereni vladar sa svojim iPad

Microsoft je objavio i primanja četiri viša rukovoditelja u kompaniji pa je tako glavni operativni direktor Kevin Turner najplaćeniji sa zaradom od 9,3 milijuna dolara koja se sastoji od plaće u visini 732.500 dolara, 1,9 milijuna dolara bonusa i nagrade od 6,6 milijuna dolara u dionicama.

Steven Sinofsky, predsjednik Windows i Windows Live divizije, za pršlu godinu je zaradio 7,2 milijuna dolara, od čega je 649.167 dolara plaća, 1,3 milijuna dolara bonusa i 5,3 milijuna dolara u nagrade u dionicama.

Predsjednik Office divizije Kurt DelBene, zaradio je 6,2 milijuna dolara, 603.333 dolara plaće, 1,5 milijuna dolara bonusa i 4,2 milijuna dolara u dionicama.

Glavni financijski direktor Peter Klein zaradio je 3,5 milijuna dolara, od kojih je plaća 525.000 dolara, 720.000 dolara bonusa i nagrada od 2,3 milijuna dolara u dionicama.

Microsoft-ov odbor je također odlučio i da sebi poveća naknade za 25%, pa tako one sada iznose 250.000 dolara godišnje, 100.000 dolara u gotovini i nagrada od 150.000 dolara u dionicama.