online zarada sa facebook timelines

Još jedan od načina za unapređenje vašeg poslovanja na Facebook-u je omogućavanje Facebook Timeline funkcije na vašem profilu i objavljivanjem sadržaja koji promoviše vaš brend.

Za sada timelines mogu da vide samo oni koji su instalirali Facebook-ovu Developer aplikaciju na svojim profilima, ali će ova funkcija uskoro postati vidljivi svim korisnicima društvene mreže.

Naslovna strana je velika baner slika koja se pojavljuje na vrhu Timeline profila. To je prva stvar koju će ljudi videti kada posete vaš profil, tako da to može iskoristiti za promociju brend ili neke poruke. Ovaj prostor je 840 piksela širine i 310 piksela visine. Treba znati da će slike manjih dimenzija biti automatski proširene što će degradirati kvalitet slike. U slučaju većih slika, Facebook će zatražiti od vas da izaberete deo slike za naslovnu stranu.

Najbolje rešenje svakako je da koristite alate kao što su Photoshop, Skitch, GIMP ili neki drugi editor slika kako bi napravili sliku iste veličine kao što je raspoloživi prostor.

Nakon toga možete dodati neke elemente za promociju kao što su:

  • Logo i naziv vašeg poslovanja
  • Slogan
  • Slike vaših proizvoda, radnog prostora i ostalo
  • Adresa vašeg web sajta
  • Naziv ili adresa vaše Facebook stranice

To koje ćete elemente izabrati i kakav će biti vaš dizajn zavisi od vaše publike. Treba voditi računa da vaš marketing ne bude previše agresivan kako ne bi ostali bez nekih prijatelja i potencijalnih potrošača.

Takođe, na naslovnoj strani Timeline-a ne možete da ugradite aktivne linkove.

Svaki put kada dodajete ili menjate naslovnu stranicu, Facebook će je sačuvati za vas u albumu pod nazivom Covers. Ovaj direktorijum možete pronaći među svojim albumima slika.

Kada završite dizajniranje naslovne strane, pređite mišem preko nje i kliknite na dugme “change cover” . Otpremite svoje slike i organizujte ih kako želite.

Nakon što to završite svakako da ćete želite da podelite taj svoj brendirani sadržaja koji se sada nalazi u vašem Timelines, hronologiji svih važnih sadržaja koje ste postovali na Facebook-u od trenutka kada ste otvorili nalog. Takođe, imate mogućnost da izaberete ono što bi trebalo da ostane vidljivo a šta ne.

Pogledajte ispod naslovne strane, tu je link pod nazivom “view activity”. Kada kliknete na njega možete izabrati sadržaj koji će se pojaviti u vašem timeline,sakriti neki sadržaj, vratiti ono što je bilo sakriveno i naglasiti određeni sadržaj.