king Proizvođač igrica King.com, danas je objavio da sada korisnici njegovih igrica odigraju više od milijardu igara mjesečno što ga svrstava na listu od 10 najvećih developera na Facebook društvenoj mreži. Kompanija King.com nudi gotovo 200 multi-platformske igre na 14 jezika.

Tijekom posljednjih mjesec dana, King.com "Saga" igre (Bubble Saga i Bubble Witch Saga) generirale su više od 600 milijuna igranja i to samo na društvenoj mreži Facebook. Prema podacima kompanije AppData od 25. listopada, kompanija King.com sada na mjesečnom nivou može da računa ukupno na 17,6 milijuna aktivnih korisnika na Facebook-u.

Kompanija King.com navodi da će njen Rumunjski ured, koji je otvoren prošlog tjedna, biti središte razvoja njenih mobilnih igara. Ovdje će glavni fokus biti na prilagođavanju njenih najpopularnijih igara za iPhone i Android. Direktor kompanije King.com Riccardo Zacconi ističe da su dvije mobilne igrice skoro već spremne da vide svijetlo dana i da će sigurno biti lansirane do kraja ove godine. KOmpanija također ima urede u Londonu, Hamburgu, Stockholmu i Milanu.

Gaming kompanija King.com je osnovana 2003 godine sa naglaskom na igranje igrica u Europi i SAD-u. U travnju je kompanija pokrenula platformu kako bi se njene igrice mogle igrati na najpopularnijoj društvenoj mreži Facebook. King.com trenutno ima svoje tri igre na Facebook-u, a uskoro će ih biti još više.