firefoxbing Microsoft Bing tražilica danas je objavila nešto što je vjerojatno odavno trebalo biti objavljeno: nova verzija Firefox-a sa Bing-om kao zadanom opcijom pretraživanja i Awesome Bar. Naravno download nije obavezan i namjenjen je ljubiteljima Bing-a koji su tražili jednostavan način da pređu na Bing unutar Firefox-a, umjesto Google-a.

Što to znači za Google i Google-ovo partnerstvo sa Firefox? Vrijeme će pokazati da li to zapravo išta znači i koliko široko će jedna ovakva prilagođena tražilica biti prihvaćena od strane korisnika. To bi mogla biti dobar backup iako u slučaju Firefoxa najveći prihod partnera, Google, je odlučio da se usredotoči sve svoje podrške na vlastitu pregledniku.

"Vi ste preusmjereni na Mozilla radi preuzimanja Firefox-a. Microsoft niti licencira niti distribuira Firefox", napisano je na stranici za download Firefox-a sa Bing-om. S druge strane, na svom blogu Firefox ističe da je ovo samo nastavak postojećeg partnerstva sa kompanijom Microsoft i da već postoji 20 drugih prilagođenih verzija tražilice Firefox koje su već dostupne u suradnji sa drugim partnerima.

Firefox je rođen i održavan u životu uz pomoć kompanije Google koja je u borbi za kontrolu na tržištu tražilica željela da uz pomoću Firefox-a udalji korisnike od Microsofta Internet Explorer-a.

Neke studije pokazuju da Microsoft Bing ima bolje performanse u odnosu na Google. Bing je tržišno pozicioniran kao drugi, sa velikim zaostatkom za Google-om.

Možda će ovaj Firefox sa Bing-om u search baru donijeti korisnicima sasvim novi doživljaj korištenja tražilica.