blogger-google-plus Kompanija Google jučer je objavila da će u prvoj integraciji društvene mreže Google + i blog platforme Blogger, korisnici moći zamijeniti svoj Blogger profil sa svojim Google + profilom. Pogodnosti za korisnike Blogger-a su te da će se njihovi postovi zajedno sa komentarima moći pronaći u rezultatima pretraživanja njihove društvene veze.

Osim toga, blogeri će automatski dobiti pristup Google + integracijama koje ćemo pokretati u budućnosti,

priopćio je Vardhman Jain, softverski inženjer u kompaniji Google.

S obzirom da društvena mreža Google + zahtijeva da njei korisnici koriste svoje pravo ime, to bi moglo da predstavlja problem za mnoge blogere koji objavljuju sadržaj koristeći pseudonim.

Mogućnost zamjene Blogger profila s profilom na Google + je dostupno na Blogger In Draft, testnoj stranici na kojoj blogeri mogu uključiti ovu novu značajke prije nego što ona postane općenito dostupne svima na Blogger-u.

Jedan o osnivača i izvršni direktor Google-a, Larry Page, bio je vrlo jasan po pitanju društvene mreže Google + naglasivši da ona ne treba da bude samo društvena mreža već jedinstvena usluga koja povezuje Google proizvode i dodaje im društvenu komponentu.

Stoga treba očekivati da će u budućnosti doći do povezivanja različitih Google računa sa društvenom mrežom Google +, kao što su YouTube i Gmail, i bit će veoma zanimljivo vidjeti kakva će biti reakcija korisnika s obzirom na problem koji će se javiti zbog uslova Google + mreže da se koriste stvarna imena. Iz tog razloga, Google je veoma zainteresiran za reakciju Blogger izdavača na ovu novu opciju.