mchammer Neobična vest u tech svetu, bivši reper MC Hammer planira da pokrene pretraživač za koji veruje da će biti rival Google-u i Bing-u. Pretraživač WireDoo je najavljen ove nedelje na O'Reilli Media Web 2.0 Summit u San Francisku.

MC Hammer, čije je pravo ime Stanley Kirk Burrell, stekao je popularnost u kasnim 80-im i početkom 90-ih kao uspešan reper koji je prodao svoje albume u više od 50 miliona primeraka širom sveta. MC Hammer podneo je zahtev za stečaj 1996 godine i od tada je propadao sa još nekoliko raznih poduhvata, od koji je poslednji kao tehnološki preduzetnik i društveno medijski glas.

MC Hammer naglašava da pretraživač WireDoo ima za cilj da poboljša pretragu tako što bi pružio više informacija na konzistentan način u jednom okruženju. WireDoo bi navodno trebao da pobedi Google u njegovoj vlastitoj igri koristeći nešto što MC Hammer naziva "relationship search".

MC Hammer je pojašnjavajući razliku WireDoo engine-a koristio kao primer termin za pretragu "90210". On kaže da bi rezultati upita na WireDoo bili kao i oni na ostalim popularnim engine-ima, s tom razliko što bi oni bili predstavljeni sa srodnim podacima kao što su informacije o školama u toj oblasti.

Klikom na škole, ulazite dublje u tu kategoriju, koja vam nudi informacije o nastavnicima i njihovim akreditivima, ali i mnoge informacije o učenicima.

Pretraživač WireDoo još uvek se nalazi u fazi privatnoj beta ali MC Hammer veruje će javnosti biti dostupan do kraja ove godine.

Inače, njegova BurrellTime iPhone aplikacija omogućava korisnicima da održi korak s njim u realnom vremenu. Da li će ovaj put nekada popularni reper uspeti u ovom poslovnom poduhvatu ostaje da se vidi…