docs-presentations

Google je objavio veliku nadogradnju Presentations u Google Docs, dodajući 50 novih funkcija uključujući tranziciju, animaciju, nove teme, crtanje i bogato opremljene tabele. Google Docs slideshow sada može da se edituje uživo i paralelno sa timom. Omogućava i pregled revidirane istorije, tako da svaki član tima može da se vrati i vidi promene koje su uradili drugi. Ova Google Docs nadogradnja uz alatke za uređivanje sadrži i chat.

image

Pored funkcije za kolaboraciju Google Docs sada dobija nove tranzicije, animacije i teme, funkcije u kojima PowerPoint korisnici odavno uživaju. Ove nove Google Docs funkcije su podržana samo u modernim pretraživačima.

br

Ovo je najnoviji Docs proizvod koji omogućava kolaboraciju uživo u seriji ažuriranja koja su počela pre više od godinu dana. Google + je otvorio nekoliko vrsta novih mogućih načina kolaboracije. Hangouts, funkcije grupnog video ćaskanja u Google +, u septembru je dobila integraciju sa Docs. Integracija svih ovih Google usluge u jednu besprekornu kolaborativnu platformu je još uvek daleko, ali ipak kompanija pravi korake u tom pravcu. Google Docs tim nastavlja da dodaje funkcije kao što je Presentations i tako pokušava da učini Microsoft Office sve manje i manje zanimljivim.