Chimein-Bill-Gross Bill Gross, nakadašnji profesionalni igrač blackjack-a, milijarder i izvršni direktor kompanije UberMedia ušao je u novi poslovni rizik pokretanjem društvene mreže “Chime.in”.

Bill Gross je u posljednja tri desetljeća pružio financijsku potporu za više od 100 tvrtki. Njegova kompanija UberMedia, koja stoji iza neovisnih socijalnih programa kao što su Ubersocial i Echofon, prošle godine je vodila veliku borbu za TweetDeck, iznimno popularan program za slanje i pregledavanje tweetsa i profila, ali je Twitter ipak imao bolju ponudu koja se procjenjuje između 40 i 50 milijuna dolara. Bill Gross je također nevjerojatno uspješan menadžer najvećeg svjetskog obvezničkog fonda sa više od 242 milijarde dolara u imovini.

Društvena mreža Chime.in, koja će divizija kompanije UberMedia, trenutno se nalazi u statusu javne bete i  trenutno je dostupna samo onima koji posjeduju pre-launch registracijski kod.

Chime.in beta dizajnirana je kao aplikacija bazirana na browser-u. Ono što je poznato jeste da će mobilne aplikacije za iPhone, Android i BlackBerry biti vrlo brzo dostupne korisnicima.

Način na koji ova nova mreža povezuje planetu predstavlja novo vezivno tkivo za razmjenu znanja. Problem sa današnjim društvenim mrežama je relevantnost i monetarizacija a Chime.in će da riješi oboje,

priopćio je Bill Gross.

Što se tiče relevantnosti, Gross navodi da se tu digla previše velika buke na društvenim mrežama ističući da je vrlo teško filtrirati dobar sadržaj od lošeg.

Društvena mreža Chime.in ima za cilj da ponudi i brandiran ali i korisnički generirani sadržaj. Na zvaničnom lansiranju društvene mreže kao partneri će biti prestavljeni, E! Entertainment, Disney, Bravo TV i Universal Pictures. Što se ti;e monetarizacije, izdavačima na Chime.in, bez obzira na veličinu, pripadat će 100 posto prihoda od oglasa koji oni postave i 50 posto od oglasa koji UberMedia postavi,

rekao je Bill Gross.