zynga Zynga je predstavila nekoliko novih igara, od kojih neki rade i na novoj Facebook iPad aplikaciji. Kompanija je također predstavila i svoju novu platformu za online igranje, Zynga Direct.

Zynga je prezentovala Hidden Chronicles, puzzle igru, koja je nova kategorija za Zynga, u kojoj tražite objekte skrivene u slikama. Mafia Wars 2 je nastavak jedne od prvih i popularnijih igara kompanije. Nastavak donosi popularne značajke svima koje su prethodno bile dostupne samo naprednim igračima.

Komanija je lansira i igru, CastleVille, za koju kažu da u pravom smislu manifestuje društvenu magiju Zynga. U ovoj igri, možete trgovati sa svime što izgradite, što je “novo društveno poglavlje”, ali i igra koja je bazirana na priči, što znači da igrači stvaraju svoje vlastite priče.

castleville

Zynga je također implementirala pet igara na Facebook-ovu novu HTML5 Mobile App. Dvije potpuno nove igre također dolaze na HTML5 platformu: Mafia Shakedown je borbena igra u kojoj pokušavate postati novi mafijaški don. Kompanija je također pokrenula Dream Zoo, u kojoj se brinete o životinjama u “zoološkom vrtu bez kaveza.”  

Izvršni direktor i osnivač Zynga, Mark Pincus, priopćio je da oni pokušavaju da izgrade novu platformu za igranje, a ne još jednu popularnu igru. Detalji o tome kako će Zynga otvoriti svoju novu platformu, Zynga Direct, programerima nisu priopćeni ali je Pincus rekao da kompanija gradi novu društvenu mrežu fokusiranu na igranje, na Facebook-u.

Pincus

Kompanijin novi “Projekt Z” je “društveno okruženje samo za igre, za vaše prijatelje na Facebooku.” To će biti mreža na kojoj će igrači uvijek moći pronaći svoje prijatelje koji su raspoloženi za igranje. Projekt Z je društvena mreža dizajnirana za igranje koja također služi i kao mjesto gdje korisnici mogu da pričaju o igrama koje igraju. U potpunosti ga pokreće Facebook Connect, a korisnici mogu početi svoje igre na Facebook-u, a zatim ih prenijeti u Projekt Z. Mreža je dizajnirana kao način da se dobije neka vrsta neovisnost od Facebook-a i biti će hostovana na Zynga-inoj vlastitoj stranici. Unatoč ovom pomaku od Facebook-a, Zynga se još uvijek itekako oslanja na Facebook kada je u pitanju većina korisničke baze i prihoda.

Mark Pincus je također objavio podatak da Zynga ima 232 milijuna aktivnih korisnika mjesečno i 60 milijuna dnevnih korisnika. Interesantan je podatak da kompanija bilježi 2 milijarde minuta igranja svaki dan.