paypal-access PayPal je postao sinonim za “plaćanje na Internetu” i nakon svih godina kompanija i dalje raste, prateći trgovine koje nastavljaju da šire svoja poslovanja online.

PayPal je usluga online plaćanja eBay-a, koji radi na servisu koji ima za cilj olakšavanje online kupovine smanjenjem broja računa koje potrošači moraju da otvore na raznim web prodavnicama.

Servis je nazvan PayPal Access i omogućava korisnicima da se prijave na sajtovima trgovaca i plaćaju svojim PayPal korisničkim imenom i lozinkom. Do sada su kupci na nekim sajtovima morali da otvaraju nalog čak iako plaćaju sa PayPal-om. Servis PayPal Access će zadržavati lične podatke kupaca u PayPal-a.

Možete da kreirate nalog bilo gde da kupujete bez davanja vašin podataka trgovcima. Oslanjajući se na PayPal-ove programere za upravljanje inovacijom, web trgovci mogu učiniti svoje sajtove lakšim i funkcionalnijim bez da sami to moraju da urade,

navodi portparol kompanije PayPal.

Trgovci koji će koristiti PayPal Access, dobiće samo adresu kupca za isporuku arikla. PayPal će zadržati za seba ostatak informacija o kupcu. Logika se svodi na to da se eliminiše potreba da kupci moraju da završe registraciju i pruže lične podatke prodavcu.

Sigurno da ovaj novi servis kupcima olakšava online kupovinu i uliva poverenje ali postavlja se pitanje da li stvarno olakšava i online trgovcima. Kako će postavljanje barijere između kupaca i prodavaca da olakša prodavcima?

Mislim da će trebati dosta vremena da PayPal ubedi prodavce da implementiraju ovaj njegov novi servis.