alibaba Kineski e-commerce gigant, Alibaba Group ulaže milijardu juana, što je 157 milijuna dolara, u svoju eTao shopping tražilicu u clju da pokuša da je pretvori u jednu od vodećih destinacija za online potrošače, navodi se u priopćenju kompanije.

eTao radi kao tražilica za pronalazak i usporedbu proizvoda indeksiranih na sajtu. Ona također omogućuje korisnicima da pretražuju web stranice, forum postove i ponude grupne kupnje.

Tražilicu eTao je pokrenuta prošle godine i jedna je od stranica koja djeluje pod okriljem Alibaba Group, koja je također vlasnik i Taobao Mall i Taobao Marketplace, dva najveća Kineska sajta za online prodaju.

Sve do nedavno, Alibaba Group nije ništa govorila o ovoj novoj shopping tražilici a onda je izvršni direktor Jack Ma priopćio da je kompanija pokrenula eTao kako bi se jače konkuriralo vodećoj Kineskoj tražilici Baidu.

Baidu trenutno ima 80 posto udjela na kineskom tržištu pretraživanja, dok je Google iako drugi, ipak daleko iza sa svojim udjelom. Baidu također na Kineskom e-commerce tržište ima svoj sajt za online prodaju.

eTao neće biti tražilica isključivo za proizvode koje nudi Alibaba, umjesto toga, eTao ima za cilj da postane platforma za pretraživanje svih Kineskih sajtova koji se bave online prodajom. eTao treba da pomogne korisnicima u pronalasku najboljeg shopping iskustva i to ne samo gledajući cijene proizvoda već ukupan kvalitet usluge. Potrošači neće samo vidjeti najveće e-commerce web sajtove već će moći pretraživati ​​sve dostupne proizvode,

ističe predsjednik eTao, Wu Yongming.

eTao trenutno indeksira proizvode sa više od 5.000 sajtova u Kini.