Create-Windows-8-Bootable-USB-Drive Nadavno smo govorili o instalaciji Microsoft-ovog operativnog sistema Windows 8 na virtuelnu mašinu a sada ćemo reći par reči o instalaciji Windows 8 sa USB flash drive. Za instalaciju operativnog sistema Windows 8 sa USB-a prvo što treba da uradite jeste da download-ujete Windows 8 Developer Preview, koji je u formatu ISO datoteke i koju da bi instalirali prvo morate da narežete na DVD. Ili možda ne morate?

Windows 7 USB / DVD Download Tool vam omogućava da kopirate tu ISO datoteku na USB flash disk, kojeg potom koristite za instaliranje Windows-a. Naziv ovog alata ne treba da vas zbunjuje, iakoje namenjen za Windows 7, bez ikakvih problema radi i sa Windows 8.

Za ovaj zadatak vam je potreban USB flash drive sa najmanje 8 GB dostupnog prostora. Program će nužno izbrisati sve na njemu, kao deo procesa instalacije. Nakon preuzimanja Windows 8 Developer Preview ( možete birati između 64-bitne verzije i 32-bitne, ako planirate da ga instalirate na stariji računar koji ima do 3GB RAM-a) i pokretanja programa, slede četiri jednostavna koraka u kojima treba da izaberete ISO datoteku, obrišite USB, učinite ga bootable i učitate Windowsa 8. Za 20-tak minuta sve bi trebalo biti gotovo.

Kada završite, vaš USB flash drive da instalacijom Windows 8 možete ubacite u bilo koji računar i veoma brzo instalirate ovaj operativni sistem, pogotovo kada se radi o netbook računaru, ultrabook, ili bilo kojem drugom koji nema optički drive.