gomo Danas je Google i zvanično predstavio GoMo, novi servis koji omogućava vlasnicima sajtova da svoju web imovinu učini više “prijateljskom” za mobilne uređaje. Sajt, servis HowToGoMo.com objašnjava razlog svog postojanja, koji se u suštini vrti oko toga da sajt bude više prilagođen mobilnim posetiocima.

Svakim danom sve više ljudi koristi mobilne uređaje za pristup Internetu. HowToGoMo.com pruža edukaciju, studije slučaja i najbolju praksu za velike i male marketere koji još uvek nemaju mobilne sajtove. GoMo poseduje emulator gde možete videti kako vaš sajt izgleda na smartphone-u.

U stvari, GoMo ima listu predloga kompanija koje se bave web razvojem i za koje sugeriše da mogu da pomognu u procesu mobilizacije. U stvari, može se reći da je ovaj deo ništa drugo nego reklamne strane za kompanije koje razvijaju i konvertujte sajtove u mobilno okruženje. Međutim, ako ste u potrazi za besplatnom konverzijom, Google je postavio link ka njegovom “Mobilize your business”, gde pomaže u razvoju mobilnih odredišnih stranica bez ikakvih troškova. Međutim, ako želite punu konverziju u mobilno okruženjr, to neće biti besplatno, barem ako koristite GoMo kao polaznu tačku.

gomo-mobile

Što se tiče Google motivaciju iza Gomo, imaju još jednu odricanje objašnjava svoj pristup:

Samo zato što možete da vidite svoj sajt na mobilnom telefonu ne znači da je on „mobile friendly”. Mobilni sajtovi su dizajnirani za mali ekran, i imajući na umu potrebe korisnika mobilnih uređaja. Sajtovi prilagođeni za mobilne korisnike mogu da pomognu vašem poslovanju u boljem povezivanju sa potrošačima kao i boljoj konverziji,

navodi se na HowToGoMo.com.

Možda najkorisniji aspekt GoMo usluge je funkcija "Test Your Site", koja kao što sam opis kaže, testira vaš sajt kako bi videli kako on izgleda i kako se ponaša u okruženju mobilnog pretraživanja.