foursquare Nekada je Foursquare bio mobilna aplikacija koja vam je dozvoljavala da “check-in” mjesta i kažete svojim prijateljima da ste bili tamo. To sada izgleda kao da je jako davno bilo. Foursquare je evoluirao u lokalni alat za otkrivanje i platformu privrženu poslovnim subjektima. Foursquare je svoj učinkoviti “check-in” segment sada proširio i na druge, veće i bolje stvari.

Foursquare je itekako napredovao od dana kada je živio životom mobilne aplikacije, pogotovu sada sa novim redizajnom koji Foursquare.com čini mnogo zanimljivijim i korisnijim mjestom za istraživanje.

Prva stvar koju ćete primijetiti kada se prijavite na Foursquare.com je velika mapa na vrhu. Ona prikazuje sve zanimljivosti koje se nalaze u blizini, svoje prijatelje, mjesta koja vam se nalaze na pravcu kretanja (žuto), mjesta na vašem popisu (zeleno), mjesta sa posebnostima (narančasto), i mjesta koje su popularna (plavo). Ovu mapu možete pomjerati, zumirati a također, sva zanimljiva mjesta se ažuriraju automatski,

navodi se u priopćenju Foursquare tima.

foursquare-mapa

Osim činjenice da Foursquare sada ima bolje korisničko sučelje, on je sada postao i alat za “planiranje” na način kakav ranije nikada nije bio.

Ljudi koriste Foursquare aplikaciju “u pokretu”, obično u vrlo ograničenom vremenskom okviru, i obično su se tražili odgovori na pitanja: “Što je trenutno blizu mene”, “Koje su karakteristike ovog mjesta” i slično. Sada, redizajnirani Foursquare omogućava ljudima da planiraju i donose odluke prije njihova dolaska. Pa tako, ako će te biti u Londonu sljedeći tjedan ili idući mjesec, možete planirati svoj boravak sa Foursquare-om na način na koji ranije niste mogli.

foursquare-alat-za-planiranje

Mnogi će reći da je veliki broj informacija uvijek io dostupan na sajtu kako je omogućavalo planiranje i odlučivanje unaprijed, ali sajt nije bio baš zanimljiv i ugodan za korištenje, što je sa ovim novim dizajnom i novim značajkama značajno promijenjeno, sa smislenim implikacijama za oglašavanje.

Pretvaranjem Foursquare-a u alat za planiranje, za vikend, slijedeći tjedan ili idući mjesec, daje mogućnost oglašivačima da se „ubace“ u taj proces, nudeći korisnicima svoje proizvode i usluge.

Ovo očito predstavlja početak nove faze za Foursquare, sa novim, proširenim skupom mogućnosti koje pogotovu treba da budu interesantne oglašivačima.