Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

SEO: Optimizacija Google + profila i stranice

bez komentara

google-plus-pages Google + je otvorio svoja vrata poslovanjima i brendiranim stranicama tako da je došlo vreme da pogledamo razlike između optimizacije ličnog profila na društvenoj mreži Google + i nove Google + Stranice.

SEO elementi ličnog Google + profila i Google + Stranice

Na slici su prikazani delovi ličnog Google + profila koje možete da prilagodite na osnovu podataka koje unesete u pojedinim oblastima. Kada je reč o prilagodljivim SEO elementima Google + Stranica, oni su otprilike isti kao kod ličnih profila sa jednim izuzetkom a to je da ne postoji polje zanimanje ili trenutni poslodavac na Stranicama (ili barem ne za proizvode ili brendove). Vaš meta-opis će biti naziv vaše stranice, naslov, a zatim uvodni tekst.

seo-elementi-google-plus

SEO Naslova (Title)

Google + insistira na tome da koristite svoje pravo ime za svoj profil. Ukoliko želite da koristite naziv poslovanja, proizvoda, neke ključne reči i ostalo, to sačuvajte za svoju Google + Stranicu.

Meta Opis (Description)

Meta Description za vaš Google + profil je kombinacija različitih delova informacija iz vašeg profila, uključujući:

  • Vaše ime i naslov.
  • Vaše zanimanje.
  • Vaš trenutni poslodavac.

Ove stavke prati vaš uvodni tekst ali do ovog trenutka ste najverovatnije već prešli 160 karaktera. U prvih 160 karaktera morate napisati dobar naslov i svoje okupacije. Takođe trebate da proverite da li su ove stavke postavljene tako da ih vide svi.

Dofollow Linkovi

Linkovi u okviru uvodnog sadržaja, kao i oni u drugim delovima profila, “contributor to” i “recommended links” su dofollow. Stoga, iskoristite to za umetanje anchor tekst linkova ali obratite pažnju da ne preterate sa njima kako vaš profil ne bi izgledao kao velika farma linkova.

Ostavi komentar