google-plus-pages Google + je otvorio svoja vrata poslovanjima i brendiranim stranicama tako da je došlo vreme da pogledamo razlike između optimizacije ličnog profila na društvenoj mreži Google + i nove Google + Stranice.

SEO elementi ličnog Google + profila i Google + Stranice

Na slici su prikazani delovi ličnog Google + profila koje možete da prilagodite na osnovu podataka koje unesete u pojedinim oblastima. Kada je reč o prilagodljivim SEO elementima Google + Stranica, oni su otprilike isti kao kod ličnih profila sa jednim izuzetkom a to je da ne postoji polje zanimanje ili trenutni poslodavac na Stranicama (ili barem ne za proizvode ili brendove). Vaš meta-opis će biti naziv vaše stranice, naslov, a zatim uvodni tekst.

seo-elementi-google-plus

SEO Naslova (Title)

Google + insistira na tome da koristite svoje pravo ime za svoj profil. Ukoliko želite da koristite naziv poslovanja, proizvoda, neke ključne reči i ostalo, to sačuvajte za svoju Google + Stranicu.

Meta Opis (Description)

Meta Description za vaš Google + profil je kombinacija različitih delova informacija iz vašeg profila, uključujući:

  • Vaše ime i naslov.
  • Vaše zanimanje.
  • Vaš trenutni poslodavac.

Ove stavke prati vaš uvodni tekst ali do ovog trenutka ste najverovatnije već prešli 160 karaktera. U prvih 160 karaktera morate napisati dobar naslov i svoje okupacije. Takođe trebate da proverite da li su ove stavke postavljene tako da ih vide svi.

Dofollow Linkovi

Linkovi u okviru uvodnog sadržaja, kao i oni u drugim delovima profila, “contributor to” i “recommended links” su dofollow. Stoga, iskoristite to za umetanje anchor tekst linkova ali obratite pažnju da ne preterate sa njima kako vaš profil ne bi izgledao kao velika farma linkova.