youtube-novi-dizajn Kompanija Google je krenula sa još čvršćom integracijom YouTube-a i Google +. Google je bio vrlo jasan u svom planu da integriše Google + sa svojim ostalim proizvodima, pa je tako počeo sa integracijomsa Blogger-om, Picasa-om i Google Reader-om. YouTube je Google-ovo najpopularnije vlasništvo i bilo je samo pitanje vremena kada će Google početi da ga koristi za promociju i dobrobit svoje nove socijalne usluge.

Do sada smo mogli videti smo neke suptilnije integracije poput povezivanja YouTube nalog sa Google nalogom, dodavanje Hangouts funkcije na YouTube i dodavanje YouTube search funkciju na Google + Stream stranicu.

Google je sada u fazi testiranja novog, redizajniranog korisničkog interfejsa YouTube-a. Google testira novi dizajn sa malom grupom korisnika, tako da za sada samo oni mogu da vide ove promene.

1

Pored novog izgled, jedna od važnijih promena je fokus koji će ovaj novi redizajn staviti na deljeni sadržaj iz Google +. Ovaj potez bi trebalo da Google približi korak bliže ka proširenju svoje društvene platforme na svaki od svojih proizvoda.  

Redizajn YouTube-a će doneti nekoliko promena:

  • Dublju integraciju sa Google + koja će pokazivati YouTube sadržaj koji su vaši krugovi delili na Google + omogućavajući vam da surfujete kroz preporučena videa od korisnika do koji vam je zaista stalo.
  • Nova komadna tabla na levoj strani sortira vaše Subscriptions u sekcije lakše za klikanje, uključujući i kategorije featured videos i preporučeni sadržaj.
  • Sadržaj na početnoj strani će biti prikazan u jednoj koloni, čime se stavlja fokusa na veće slike pregleda videa.
  • Nova siva pozadina koja ističe sadržaj.
  • “Fullscreen” dugme u aktuelnom YouTube videu će dobiti više korisnički prijatnije ažuriranje, dajući gledaocima mogućnost da smanje, rašire ili da gledaju video preko celog ekrana.
  • YouTube favicon će takođe biti zamenjen sa novom verzijom.

To su neke od najočiglednijih promena koje su se mogle dobiti od nekih ljudi koje učestvuju u testiranju novog dizajna YouTube-a.

2

3

4