Značajno poboljšan postupka instalacije i novi izgled, značajna su poboljšanja koja dolaze sa novim ZoneAlarm Free Firewall 2012.

ZoneAlarm Free Firewall blokira viruse koje sam antivirus nije mogao, zaustavlja hakerske pokušaje provale u vaše računalo, a za razliku od default Windows firewall, nudi izlaznu firewall zaštitu za zaustavljanje spyware od telefoniranja doma i botneta od preuzimanje vašeg računala. ZoneAlarm Free Firewall je lak za korištenje jer radi automatski zahvaljujući njegovoj snažnoj DefenseNet Cloud usluzi, tako da korisnike ne prekidaju nepotrebna upozorenja.

zonealarm_free_firewall_2012

ZoneAlarm je posudio svoj ​​novi izgled od pune verzije ZoneAlarm Security Suite, zamjenjujući svoje stare horizontalne tipke sa tri velike ikone. Jedna će vas odvesti do postavki sigurnosti vašeg računala, druga se usredotočuje na Internet promet, dok se treća odnosi na vaš identitet i podatke.

ZoneAlarm Free već neko vrijeme nudi kao gratis 2GB prostora za online pohranu podataka kao i uslugu za zaštitu identiteta na Internetu.

Novi ZoneAlarm instaler također je preuzeo stranicu od od pune verzije ZoneAlarm Security Suite, tako da sada trebate preuzeti samo jednu malu izvršnu datoteku, veličine oko 5MB, koja nakon pokretanja preuzima cijeli program iz Cloud-a.

Oni koji nisu upoznati sa ZoneAlarm treba da znaju da je firewall vrlo cijenjen zbog jačanja slabih izlaznih kontrola operativnog sustava Windows 7, dok je kod Windows XP znatno pojačan i izlazni i ulazni firewall.

Zone_Alarm_Infographic