online-kupovina Novo istraživanje pokazuje da 38% online kupaca odustaje od web stranice ili aplikacije za koje treba više od 10 sekundi za učitavanje. Prema istraživanju, od 38% ljudi koji napuste sajt ili aplikaciju nakon 10 sekundi, gotovo polovica njih (45%) odlazi kod konkurencije i obavlja kupnju.

Ovo istraživanje je sprovedeno u Velikoj Britaniji u listopadu i u njemu je učestvovalo 2000 osoba starijih od 18 godina.

S obzirom na činjenicu da se najveće prodaje dešavaju za vrijeme božičnih sniženja mnogi s pravom očekuju dobre poslovne rezultate. Za neke je možda malo iznenađujuće to da će kupovina putem mobilnih uređaja ove godine imati veoma značajnu ulogu, prema nekim pokazateljima više od 25% kupaca će tražiti popuste koristeći mobilne app voucher kodove, a petina kupaca planira da koristiti svoje smartphone uređaje u trgovinama za skeniranje barkoda proizvoda kako bi usporedili cijene online prije nego što kupe proizvod.

Ovo istraživanja pokazuju da će e-commerce i m-commerce drastično porasti ovog Božića u odnosu na prošlu godinu. Pa tako, 90% ispitanika planira kupiti barem neki od željenih proizvoda online, što je povećanje od 18% ili 8,7 milijuna kupaca u odnosu na prošlu godinu. M-commerce će također doživjeti rast, 25% ispitanika planira da kupi božićni dar pomoću smartphone ili tablet-a, što predstavlja povećanje od 6% u odnosu na prošlu godinu.

Dakle, trebaju li online trgovci biti zabrinuti ako se njihov web sajt učitava sporije od 10 sekundi? Da, trebaju.

Amazon je nedavno naglasio da se njegove web stranice obično učitavaju u roku od nekoliko sekundi sa računala koje po njima ima standardnu brzinu od 12 Mb/s.