skype-facebook

Nakon što je u julu objavio partnerstvo sa najpopularnijom društvenom mrežom Facebook, koje je dozvoljavalo Facebook korisnicima da pozivaju jedni druge iz browsera, danas je kompanija Skype potvrdila da će od sada nuditi mogućnost i da Skype korisnici mogu obavljati Facebook-Facebook pozive unutar Skype-a.

Korisnici sada mogu preuzeti Skype 5.4 Beta za Mac i Skype 5.7 Beta za Windows kako bi imali omogućenu ovu novu funkcionalnost Facebook pozivanja, pružajući korisnicima jednostavan način da pozivaju prijatelje iz svojih Skype klijenata a oni da odgovaraju iz bowsera.

Pozivanje Facebook prijatelja sa Skype-a je vrlo jednostavno i zahteva samo da se povežu Skype i Facebook nalozi, nešto što ste možda već uradili kada je objavljeno partnerstvo između Skype-a i Facebook-a. Nakon toga, ono što treba da uradite jeste da izaberete Facebook prijatelja sa svoje liste prijatelja i kliknete na dugme za video poziv unutar Skype-a, vaš prijatelj će biti obavešten o dolaznom pozivu.

Nakon postizanja partnerstva, korisnici su mogli da vide svoj Facebook zid, ažuriraju svoj status i daju komentare iz Skype klijenta, tako da je bilo samo pitanje dana kada će se pojaviti i ova mogućnost pokretanja Facebook video poziva iz Skype-a.

Skype je takođe objavio da je znatno poboljšao svoje video renderovanje, a takođe i da će Windows korisnici sa Premium pretplatom od sada imati funkciju Group Screen Sharing, koja je ranije bila dostupna samo za Mac korisnike.