siri-iphoneU posljednje vrijeme mnogi programeri su se potrudili da pokažu kako Siri može imati mnogo veću i impresivniju upotrebu od one koju je prezentirao Apple. Siri je inteligentni osobni asistent koji vam pomaže da uradite neke stvari tako što bi to zatražili. Siri vam omogućuje da koristite svoj ​​glas za slanje SMS poruka, zakazivanje ​​sastanaka i još mnogo toga.

No, Siri nije poput tradicionalnih softvera za prepoznavanje glasa koji zahtijeva od vas da zapamtite ključne riječi i govoriti određene naredbe. Siri razumije vaš prirodni govor i postavlja vam pitanja ako su mu potrebne dodatne informacije za završenje zadatka.

Zaboravite na postavljanje podsjetnika i provjeru vremena, sa malo znanja (i proxy servera iz kućne radionice), Siri može upaliti vaš ​​automobil za vas.

Programer Brandon Fiquett je uradio upravo to, napravio je Siri proxy poslužitelj koji dopušta kontrolu termostata preko WiFi, napravivši plugin koji stupa u interakciju sa PHP skriptom koja se nalazi u njegovom web poslužitelju. Ova PHP skripta omogućuje Brandon Fiquettu da šalje naredbe na bilo koje (registrirano) vozilo sa sustavom Viper SmartStart, što u ovom slučaju znači njegova srebrna Acura TL.

Krajnji rezultat je impresivan, Siri može zagrijati njegov ​​motor, otvoriti ​​prtljažnik, zaključati vrata i upaliti alarm automobile. Brandon Fiquett je na GitHub postavio i Siri Proxy plugin i SmartStart Control PHP skriptu.  

Programer Pete Lamonica je programirao Siri da kontrolira temperaturu u kući a Hjalti Jakobsson je napravio plugin za SiriProxy koji mu omogućuje da kontrolira aplikaciju Plex preko Siri. Plex je besplatan Media Center aplikacija koja vam omogućuje da organizirate cijelu kolekciju filmova, glazbe, TV emisija i videa iz online izvora u jednu urednu knjižnicu, koja je onda dostupna putem aplikacije za razne set-top box i TV prijemnike, mobilne uređaje i računala. Sada sa pluginom možete narediti da se pronađe i prikaže neki određen video iz arhive.

Ian McDowell je konfigurirao Siri za interakciju sa njegovim aplikacijama na Mac računalu i slanje tekstualnih poruka svojim kontaktima pomoću Google Voice.