smartphoneInMobi, najveća svetska nezavisna mobilna oglašavačka mreža objavila je najnovije podatke koji otkrivaju da je njeno prikazivanje mobilnih oglasa poraslo za 36% u poslednjem kvartalu a najznačajnije od svega je porast prikazivanja oglasa na smartphone uređaje u Evropi od čak 97%.

InMobi navodi da ovaj nagli porast znači da su služili 21,9 milijardi impresija u trećem kvartalu u Evropi a u Severnoj Americi gde je InMobi zabeležio porast od 39% imali su 32,5 milijardi impresija.

Iako se ovaj izveštaj bazira samo na podacima iz sopstvene mreže, InMobi kompanija ima 340 miliona potrošača i više od 60.2 milijarde oglasnih impresija mesečno na globalnom nivou, pa je stoga on vrlo korisno merilo za kompletno online tržište.

Porast prikazivanja smartphone oglasa u Evropi doveo je do povećanja ukupnog prikazivanja mobilnih oglasa od 53%.

Na globalnom nivou, Apple iPhone 4 je telefon kojem InMobi prikazuje najviše oglasa, 4%, 7,1% u Evropi i 6,2% u Severnoj Americi. Ipak, i pored svih problema ove godine, Nokia je i dalje dominantan proizvođač sa 31% udela na globalnom nivou. U Severnoj Americi Apple je na vrhu sa 20% udela dok je lider u Evropi Samsung sa 18%.

Broj oglasa koji se prikazuje na Androidu drastično je porastao u trećem kvartalu 2011 godine, za sjajnih šest procenata.

InMobi-Europe